orkla_latvija_everest_investijas_automatizacija_1-aspect-ratio-16-9

“ORKLA LATVIJA” INVESTĒ 220 000 EIRO “EVEREST” ŪDENS PAKOŠANAS AUTOMATIZĒŠANĀ

Investējot 220 000 eiro, “Orkla Latvija” uzstādījusi jaunu ūdens pudeļu pakošanas iekārtu, kas automātiski veic produkcijas uzkraušanu uz paletēm un aptin to ar plēvi turpmākai transportēšanai. Līdz ar ūdens pakošanas automatizēšanu tiek uzlaboti darba apstākļi darbiniekiem, kā arī šis process ir kļuvis efektīvāks, ievērojami palielinot darba ražīgumu.

“Mums ir svarīgi gudri un pārdomāti attīstīt mūsu ražotnes, investējot tehnoloģijās un iekārtās, kas var uzlabot darba vidi, palīdzēt novērst darbinieku trūkumu, kā arī paveikt procesus efektīvāk. Mēs turpinām investēt procesu automatizācijā, kas sniedz iespēju sakārtot un vienkāršot dažādus ražošanas posmus. Šis ir pirmais automatizācijas projekts “Everest” ražotnē, un līdz ar tā īstenošanu esam mazinājuši fiziski smaga darba apjomu, jo līdz šim ūdens pudeļu pakošana tika veikta manuāli, vienas maiņas laikā ar rokām pārkraujot 120 tonnas pudeļu,” uzsver “Orkla Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Automatizētā ūdens pudeļu pakošanas iekārta, atkarībā no pudeļu veida un nepieciešamā izvietojuma, spēj pārkraut un izvietot uz paletēm līdz pat 1 080 PET pudeļu vienību vien trīsarpus minūšu laikā. Jaunās iekārtas uzdevums ir pilnībā automatizēt PET pudeļu iepakošanas procesu, kā arī sapakotā produkta nogādāšanu uz palešu aptīšanas staciju.

“Everest” ražotne Valdlaučos darbu sāka 1997. gadā. Tā ir viena no pirmajām pārtikas ražotnēm Latvijā, kas ieviesa un sertificēja starptautiski atzītas kvalitātes vadības sistēmas atbilstoši ISO 9001 un HACCP sertifikācijai (pārtikas produktu nekaitīgums). “Everest” ir dzeramais ūdens, kas tiek iegūts no 128 metru dziļām, artēziskām akām.

orkla_latvija_everest_investijas_automatizacija_2-676x380-1-aspect-ratio-4-3