Orkla-Latvija_uzsak_Laimas_razotnes_buvniecibu_2-1024x682-1-aspect-ratio-16-9

UZSĀK “LAIMAS” RAŽOTNES BŪVNIECĪBU

2019.gada gada 24. aprīlī “Orkla Latvija” vadības komanda kopā ar “Orkla” grupas, Ādažu novada domes un būvniecības firmas “Merks” pārstāvjiem atklāja “Laimas” jaunās ražotnes būvniecību. Drīzumā tiks pabeigta būvlaukuma iekārtošana, uzsākti zemes darbi un sagatavošanās ražotnes pamatu veidošanai.

“Man ir patiess lepnums šodien būt šeit – Laimas ielā – un kopā ar mūsu partneriem oficiāli atklāt jaunās “Laimas” ražotnes celtniecības procesu. Mums priekšā ir ievērojams darbs, bet es ticu, ka kopīgiem spēkiem un mērķtiecību mēs radīsim izcilu ražotni mūsu mīlētākajam saldumu zīmolam “Laima”. Šis ir vēsturisks moments mūsu uzņēmuma un zīmola “Laima” attīstībā. Šodien mēs ne tikai sākam celt jaunu ražotni, bet mēs arī veidojam jaunu attīstības lappusi Latvijas saldumu rūpniecības vēsturē,” uzsver “Orkla Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

“Šis ir svarīgs solis ne tikai “Orkla Latvija”, bet arī visai “Orkla” grupai. Mēs lepojamies strādāt ar daudzveidīgajiem un tautā iemīļotajiem Latvijas zīmoliem. Ar šo jauno ražotni mēs varēsim turpināt attīstīt “Laimas” zīmolu un stiprināt mūsu pozīcijas Latvijā,” uzsver “Orkla Confectionery & Snacks” izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja Šanete Heuana-Fladbī (Jeanette Hauan Fladby).

Kā jau ziņots iepriekš, 2019. gada 17. aprīlī “Orkla Latvija” vadība parakstīja līgumu ar būvkompāniju “Merks” par “Laimas” jaunās ražotnes celtniecību Ādažos. Iegādātajā zemes gabalā jau līdz šim ir sagatavoti pievadceļi un pieslēgumi jaunās ražotnes infrastruktūrai, kā arī ražotnes iela nodēvēta Laimas vārdā.

“Orkla Latvija” tuvāko gadu laikā investēs vairākus miljonus eiro jaunās “Laimas” ražotnes būvniecībā Ādažos un zīmola turpmākā attīstībā.

Ņemot vērā paziņojumu par cepumu un vafeļu kompetenču centra būvniecību, 2018. gadā tika pieņemts lēmums aptvert abu projektu kopējo attīstību, izmantojot tās iespējas, ko var gūt no infrastruktūras sinerģijām. Tas garantēs to, ka gan “Laimas” ražotnes, gan jaunās cepumu un vafeļu ražotnes projekti tiek izstrādāti atbilstoši vienādiem standartiem.

“Laimas” sortimentu šobrīd veido vairāk nekā 200 dažādi šokolādes saldumi, kā arī tas turpina pilnveidoties un attīstīties. Līdz pat jaunās ražotnes darbības uzsākšanai, Rīgā turpināsies “Laimas” saldumu ražošana ar specializāciju, ražojot šokolādes konfektes, šokolādes un graudaugu batoniņus, šerbetus, zefīrus, vafeļu konfektes, vafeļu tortes, marmelādes un arī “Laimas” ekskluzīvos, ar rokām gatavotos saldumus.

“Laimas” Latvijas komanda turpina strādāt pie inovatīvām receptūrām, turklāt jaunajā “Laimas” ražotnē Ādažos atradīsies moderna attīstības laboratorija, kas ļaus attīstīt un pilnveidot arvien jaunus produktus.

Būvkompānija “Merks” ir ģenerāluzņēmējs sabiedrisko, dzīvojamo un rūpniecisko ēku, kā arī inženierbūvju celtniecībā. Strādājot Latvijā kopš 1996. gada, “Merks” ir uzkrājis ievērojamu pieredzi, uzbūvējot vairāk nekā 120 dažādas sarežģītības objektus, pazīstamākie no kuriem ir “Arēna Rīga, “Swedbank centrālā biroja ēka, koncertzāle “Lielais Dzintars”. Būvkompānija “Merks” ietilpst Baltijas būvniecības tirgus līdera “Merko Ehitus grupā, kuras akcijas kopš 1997. gada tiek kotētas Tallinas Nasdaq biržā.

Projekts “Investīcijas SIA «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» ražošanas modernizācijā, jaudu palielināšanā, jaunu produktu un inovāciju ieviešanā” tiek īstenots ar ELFLA atbalstu. Projekta ID numurs 17-00-A00402-000091.

Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai pieejams Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē: https://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020_lv