Untitled design (2)

Noslēdzas 4. projekta “Uzņēmuma un tā produktu ilgtspējas palielināšana būtiski uzlabojot produktu sastāvu un ieviešot videi draudzīgu iepakojumu” 7. un 8. aktivitāšu periods

Noslēdzoties 4. projekta "Uzņēmuma un tā produktu ilgtspējas palielināšana būtiski uzlabojot produktu sastāvu un ieviešot videi draudzīgu iepakojumu" 7. un 8. aktivitāšu periodam, Orkla Latvija noslēdz divus gadus ilgu, vērienīgu darbu pie veselīgāku un videi draudzīgāku pārtikas produktu izstrādes.

Projekts tika īstenots no 2023. gada 1. marta līdz 2025. gada 28. februārim, un tā noslēdzošais – septītais un astotais aktivitāšu periods – norisinājās no 2024. gada 16. septembra līdz 2025. gada 28. februārim.

Šajā periodā tika:

  • komercializēts čipsu produkts ar samazinātu sāls daudzumu (1.2 g uz 100 g) un bez mākslīgajiem garšas pastiprinātājiem;
  • veikta receptūras maiņa ekstrūdera produktam, samazinot sāls daudzumu par 5%;
  • testēti produkti ar pupiņu miltiem šķiedrvielu daudzuma palielināšanai;
  • miltu produktu grupā testēti receptūru paraugi ar pievienotām šķiedrvielām, bet masveida ražošana vēl nav uzsākta.
  • Samazināta tortes “Cielaviņa” kārba par 32%,
  • izveidotas 4 jaunas “Prozit” kastes no PEFC sertificēta kartona,
  • “Maigums” kolekcijai izstrādāta plastmasas lodziņa nesaturoša kartona kārba.

 

Divu gadu laikā projektā izstrādāti vairāk nekā 46 laboratorijas paraugi, komercializēti vairāki produkti ar samazinātu sāls un cukura daudzumu, kā arī ieviestas sertificētas izejvielas, tostarp 100 % Rainforest Alliance kakao “Laima” ražotnē un sertificēti kartupeļi “Ādažu čipsi” ražošanā. Ievērojami uzlaboti arī ilgtspējas rādītāji – piemēram, CO₂ izmešu samazinājums par 50 % “Laima” ražotnē.

Šis projekts kalpo par bāzi nākotnes produktu attīstībai, pierādot, ka veselīgāki un videi draudzīgāki pārtikas produkti var apvienot kvalitāti, garšu un atbildīgu pieeju ražošanai.