Untitled-design-6-scaled-aspect-ratio-16-9

Divas gardas un spocīgas receptes Halovīnam no Annas Pannas: siera kūkas ar zirnekļu tīklu un braunijs ar želejas tārpiņiem

Tuvojoties Visu Svēto dienas priekšvakaram jeb Halovīnam, ko visā pasaulē svin 31. oktobrī, ir īstais brīdis ļaut vaļu iztēlei un iedvesmoties nedaudz spocīgākām receptēm. Šis vakars ir īpašs – tajā satiekas radošums, pārsteigumi un vizuāli interesanti gardumi, kas iepriecina gan lielus, gan mazus. Lai svētku galdā netrūktu tematiskais šarms, zīmoli “Laima” un “Selga” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Annu Pannu piedāvā divas svētkiem atbilstošas receptes – siera kūkas ar zirnekļu tīklu un brauniju ar želejas tārpiņiem. Abi deserti ir viegli pagatavojami, vizuāli iespaidīgi un lieliski piemēroti gada spocīgākajam vakaram.

Siera kūkas ar zirnekļu tīklu

Mazās siera kūciņas ar kokosriekstu cepumu pamatni un maigu krēmsiera pildījumu ir viegli pagatavojamas un lieliski piemērotas Halovīna galdam. Šokolādes zirnekļu tīkls piešķir tām tematisku akcentu un padara desertu gan gardu, gan vizuāli interesantu.

Sastāvdaļas:

  • 240 g “Selga” kokosriekstu cepumu
  • 100 g sviesta
  • 360 g krēmsiera
  • 16 g miltu
  • 120 g cukura
  • 4 olas
  • 100 g saldā krējuma
  • 50 g “Laima” šokolādes (dekorēšanai)

Pagatavošana:

  1. Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu. Pievieno sasmalcinātus cepumus un kārtīgi samaisa, līdz veidojas viendabīga masa.
  2. Mafinu pannā izkārto cepampapīra formiņas un katrā liek nedaudz cepumu masas. Ar tējkaroti to nolīdzina, izveidojot pamatni.
  3. Bļodā liek krēmsieru, cukuru un miltus. Ar mikseri puto, līdz masa kļūst viendabīga un gaisīga.
  4. Pievieno olas un saldo krējumu, turpinot maisīt, līdz viss kārtīgi sajaukts kopā.
  5. Krēmsiera masu lej uz cepumu pamatnes formiņās.
  6. Cep sakarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā 15–18 minūtes, līdz kūciņas viegli apbrūnējušas.
  7. Izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
  8. Mazā bļodiņā izkausē šokolādi. To ielej konditorejas vai “zip-lock” maisiņā, nogriež mazu stūrīti un uz atdzesētajām kūciņām uzzīmē zirnekļu tīklus.

 

Braunijs ar želejas tārpiņiem

Šokolādes braunijs ar kraukšķīgu cepumu kārtu un rotaļīgu noformējumu ir salds pārsteigums visiem saldummīļiem. Virspusē sakārtotie sablendētie cepumi un želejas tārpiņi piešķir desertam jautru, Halovīnam raksturīgu noskaņu un papildina bagātīgo šokolādes garšu.

Sastāvdaļas:

  • 200 g “Laima” krējuma šokolādes
    100 g sviesta
  • 3 olas
  • 140 g cukura
  • 100 g miltu
  • Šķipsniņa sāls

Pildījumam un dekoram:

  • 1 paciņa “Selga” pildīto šokolādes cepumu
  • 30 g sviesta
  • “Laima” želejas tārpiņu konfektes dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Karsta ūdens tvaiku peldē bļodā izkausē šokolādi kopā ar sviestu. Maisa līdz iegūta viendabīga masa.
  2. Citā traukā ar mikseri puto olas ar cukuru aptuveni 5 minūtes, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.
  3. Olu masai pievieno izkausēto šokolādes un sviesta maisījumu.
  4. Iesijā miltus, pievieno šķipsniņu sāls un viegli iemaisa, līdz viss vienmērīgi sajaucies.
  5. Mīklu lej ieziestā cepamajā formā un cep 175 °C temperatūrā 20–22 minūtes.
  6. Kamēr braunijs atdziest, sablendē pildītos šokolādes cepumus ar sviestu, līdz iegūta drupena, bet kopā turama masa.
  7. Pārklāj atdzisušo brauniju ar cepumu maisījumu, viegli piespiežot virspusi.
  8. Dekorē ar želejas konfekšu tārpiņiem.

 

Lai labi garšo!

 

Papildu informācijai:
Laura Bagātā
Komunikācijas un ilgtspējas vadītāja
SIA “Orkla Latvija”
E-pasts: laura.bagata@orkla.lv
Mobilais tālrunis: +371 26115666
www.orkla.lv

Untitled design (6)
Untitled design (4)