
Gatis Lauva piedāvā sulīgu garšas piedzīvojumu grila sezonai – trīs gardas gaļas marinādes, kas gatavotas no sulām
Vasara ir laiks, kad mēs vēlamies pavadīt vairāk laika kopā ar ģimeni un draugiem, baudot vienkāršas, bet garšīgas maltītes. Nereti šajā sezonā tie ir grila ēdieni. Tieši tāpēc pareiza marināde ir tik svarīga – tā ļauj izcelt gaļas dabisko garšu, padarot to maigāku un sulīgāku, lai ēdiens būtu ne tikai garšīgs, bet ar īpašu pieskārienu. Šoreiz piedāvājam marinādes, kuru pagatavošanā izmantotas “Gutta” sulas, kas katrai gaļai piešķir īpašu raksturu – dabisku saldumu un svaigumu – kas iederēsies gan ikdienas vakariņu, gan uz Jāņu svētku galda. Receptes tapušas sadarbībā ar šefpavāru Gati Lauvu.
ĀBOLU MARINĀDE CŪKGAĻAI
Ābolu sulas skābenā salduma un sojas mērces bagātā kombinācija padara cūkgaļu maigu, aromātisku un patiesi sulīgu. Marināde īpaši labi saderēs ar cūkgaļas ribiņām vai kakla karbonādi.
Nepieciešams:
- 8 ēdamkarotes “Gutta” ābolu sulas
- 4 ēdamkarotes sojas mērces
- 4 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- ½ tējkarotes ķiploka pulvera
- ¼ tējkarotes sinepju pulvera
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas samaisa bļodā. Gaļu liek marinādē un atstāj uz 4 – 12 stundām. Ideāli to iemarinēt no rīta, bet vakarā likt uz grila.
APELSĪNU MARINĀDE VISTAS ŠĶIŅĶĪŠIEM
Šī marināde apvieno apelsīnu sulas maigo pusi ar Vidusjūras garšaugu aromātiem, radot svaigu un vasarīgu garšas buķeti. Piemērota vistas šķiņķīšiem vai spārniņiem.
Nepieciešams:
- 16 ēdamkarotes “Gutta” apelsīnu sulas (aptuveni 1 glāze)
- 8 ēdamkarotes sojas mērces
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote kaltēta rozmarīna
- 2 tējkarotes kaltēta oregano
- 1 tējkarote ķiploka pulvera
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Visu sajauc kopā un iemarinē vistas šķiņķīšus vismaz uz 4, bet vēl labāk – uz 12–14 stundām. Šī marināde lieliski piemērota arī cepšanai cepeškrāsnī.
ĀTRĀ ANANĀSU MARINĀDE LIELLOPAM
Šī saldskābā marināde ar “Gutta” ananāsu sulu un Worcestershire mērces akcentiem ir domāta ātriem un sulīgiem grilēšanas vakariem. Ideāli piemērota liellopam.
Nepieciešams:
- 11 ēdamkarotes “Gutta” ananāsu sulas
- 3 ēdamkarotes Worcestershire mērces
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Visu samaisa, pārlej gaļai un ļauj ievilkties tikai 1–2 stundas. Ananāsu sula palīdz ātri mīkstināt liellopu, saglabājot tā izteikto garšu.
Receptes tapušas sadarbībā ar Gati Lauvu.
Papildu informācijai:
Laura Bagātā
Komunikācijas un ilgtspējas vadītāja
SIA “Orkla Latvija”
E-pasts: laura.bagata@orkla.lv
Mobilais tālrunis: +371 26115666
www.orkla.lv