
Kā garšīgi iesākt jauno mācību gadu?
Jaunais mācību gads ir klāt – ar satraukumu, prieku un jauniem sākumiem. Zinību diena vienmēr ir ar īpašu noskaņu: tas ir brīdis, kad bērni dodas pretī jaunām zināšanām, bet vecākiem tā ir iespēja pavadīt atvasi jaunās dzīves gaitās. Lai šo dienu padarītu sirsnīgāku, “Laima” un “Selga” aicina ģimenes būt kopā, pagatavojot desertus. Šīs divas receptes ir ne tikai gardas, bet arī lieliska iespēja jaunajam skolēnam pašam piedalīties gatavošanas procesā – mīcīt, veidot, dekorēt un ļaut vaļu savai fantāzijai, kopā gatavotajam desertam kļūstot par gardu atmiņu.
Cepumu konfektes
Mājās gatavotas konfektes vienmēr rada īpašu svētku sajūtu, un šīs nav izņēmums – tās ir viegli pagatavojamas, krēmīgas, ar patīkamu marmelādes pārsteigumu vidū un šokolādes glazūras kārtiņu. Lielisks našķis, ko pagatavot kopā ar bērniem, jo mazās rociņas var palīdzēt gan konfekšu veidošanā, gan apviļāšanā šokolādē.
Nepieciešamās sastāvdaļas (20 konfektēm):
- 360 g “Selga” Klasika cepumu
- 200 g biezpiena vai Rikotas siera (vislabāk izmantot biezpienu plakanajās paciņās)
- 150 g “Laima” tumšās šokolādes Lukss
- 150 g “Laima” piena šokolādes Ekstra
- 100 g “Laima” marmelādes ar citronu garšu (Gundega)
- Dekorēšanai: sasmalcināti rieksti, saldētas ogas, kūku dekori pēc izvēles
Pagatavošana:
- Cepumus samaļ blenderī vai smalki sadrupina ar mīklas rulli.
- Cepumu masai bļodā̄ pievieno biezpienu, kārtīgi samaisa tā, lai veidotos viendabīga masa (tai jāturas kopā, saspiežot starp pirkstiem).
- Ar rokām no biezpiena masas veido apaļas bumbiņas. Ja vēlas, viducī liek gabaliņu marmelādes. Liek uz paplātes nelielos attālumos vienu no otras. Ja konfektes ir mīkstas, tās ieliek uz pusstundu ledusskapī.
- Mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē atsevišķi izkausē abas šokolādes.
- Cepumu bumbiņas uzdur katru pēc kārtas uz zobu balstāmā kociņa un izvārta šokolādē tā, lai tās būtu pilnībā noklātas. Konfektes pārber ar sagatavotajiem dekoriem.
- Liek aukstumā sastingt vismaz uz 2 stundām.
Recepte tapusi sadarbībā ar Lindas Virtuvi.
Cepumu mājiņas ar biezpienu
Šīs ir sirsnīgas un rotaļīgas mājiņas, kurās cepumu kārtas apvienojas ar biezpiena un marmelādes krēmīgo pildījumu. Gan bērniem, gan pieaugušajiem šis deserts patiks ne tikai ar garšu, bet arī ar izskatu.
Nepieciešamās sastāvdaļas (10 mājiņām):
- 30 gab. “Selga” Klasika cepumu
- 350 g biezpiena
- 240 ml saldā krējuma
- 50 g cukura
- Vanilīna cukurs vai vaniļas ekstrakts
- 250 g “Laima” marmelādes (Gundega un Vijolīte)
- 50 g “Laima” šokolādes Lukss
Pagatavošana:
- Lielā bļodā ber biezpienu, pievieno saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu un ar mikseri kuļ, līdz izveidojusies bieza masa.
- Marmelādi sagriež mazos gabaliņos un ar karoti iemaisa biezpiena masā.
- Rokā ņem divus cepumus, starp tiem liek ēdamkaroti pagatavotās masas, tad virspusē liek trešo cepumu un mājiņu liek uz šķīvja.
- Karsta ūdens tvaikos liek bļodiņu ar gabaliņos salauztu šokolādi, to izkausē un ar ēdamkaroti pārlej pāri pagatavotajām mājiņām.
Recepte tapusi sadarbībā ar Našķoties Zane.
Lai labi garšo!
Papildu informācija:
Laura Bagātā
Komunikācijas un ilgtspējas vadītāja
SIA “Orkla Latvija”
E-pasts: laura.bagata@orkla.lv
Mobilais tālrunis: +371 26115666
www.orkla.lv
