DSC_6073-scaled-aspect-ratio-16-9

“Orkla Latvija” izpildījusi “Memorandā par pārtikas produktu sastāva uzlabošanu” noteiktās apņemšanās

Uzņēmums “Orkla Latvija” izpildījis vairākas apņemšanās, kas tika iekļautas sadarbības memorandā, kas noslēgts starp Veselības ministriju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas pārtikas uzņēmumu federāciju un pārtikas ražotājiem, samazinot pievienotā sāls, cukura un piesātināto tauku daudzumu.

Sadarbības memoranda mērķis ir uzlabot iedzīvotāju uztura paradumus, veicinot pārtikas produktu, kas ir ar samazinātu piesātināto tauku, pievienotā cukura un sāls daudzumu, pieejamību iedzīvotājiem.

 

“Orkla Latvija”, izpildot memorandā paredzēto mērķi un domājot par veselīgu pārtikas produktu pieejamību iedzīvotājiem, realizējis vairākas memorandā noteiktās apņemšanās: par 75% samazināt piesātināto tauku daudzums kartupeļu čipsiem un sāļajām uzkodām. Sāls daudzums kartupeļu čipsiem un sāļajām uzkodām samazināts par 15%, vairākiem “Gutta” dzērieniem un nektāriem cukura daudzums samazināts par 10%, bet “Gutta” karstajam upeņu dzērienam – pat par 20%.

 

Ilgtspējīgāku un veselīgāku produktu ražošana ir atbilde patērētāju pieprasījuma izmaiņām – pircēji joprojām mīl saldumus un uzkodas, tomēr  labprāt izvēlas veselīgākas alternatīvas. Viens no mūsu ilgtspējas mērķiem līdz 2025. gadam ir dubultot tādu produktu un pakalpojumu patēriņu, kas veicinātu veselīgu dzīvesveidu, tostarp, ievērojami samazinot sāls un cukura daudzumu mūsu produktos,“ stāsta Dana Smorodska, “Orkla Latvija” Inovāciju un ilgtspējas direktore. “Darbu pie sāls samazinājuma produktos sākām ar pakāpenisku sāls samazināšanu “Ādažu” čipsos un “Ādažu” kraukšķos. Esam radījuši jaunu “Ādažu” čipsu produktu līniju “Mazāk sāls”, samazinot sāls daudzumu par 30%, kā arī “Ādažu” DIP pulveriem un riekstiņiem pārstrādājuši receptūras, samazinot sāls daudzumu. “Ādažu” čipsiem un kraukšķiem, uzsākot produktu ražošanā izmantot saulespuķu eļļu, četras reizes samazināts tauku daudzums kā arī tiem nav pievienoti mākslīgie garšas pastiprinātāji. Vienlaikus, domājot par produktu inovācijām, turpinām attīstīt veselīgāko produktu līniju, papildinot to ar tādiem produktiem kā “Pupiņu nūjiņas ar sieru”, kuru sastāvā ir 28% pupiņu miltu un, kas satur 13% proteīna, “Pupiņu riņķīši ar dārzeņiem”, kā sastāvā ir 36% pupiņu miltu, 14% proteīna un mazāk tauku kā līdzīgos produktos, “Selgas” sausmaizītes, kuru sastāvā ir 50% sēklu, un, kas ir vērtīgs šķiedrvielu un proteīna avots. Kā arī,  iemīļotie “Selgas” cepumi pieejami bez cukura.”

 

“Orkla Latvija” ilgtspējas mērķi ietver arī apkārtējās vides aizsardzību, ilgtspējīgu materiālu ieguvi, rūpes par cilvēkiem un sabiedrību, un drošus produktus.

 

Izmaiņas uzturā ir ļoti svarīgas, lai samazinātu ar dzīvesveidu saistītu slimību rašanos. Tāpēc “Orkla Latvija” ilgtspējas  jomas apņemšanās ir dot ieguldījumu sabiedrības veselības uzlabošanā, samazinot sāli, cukuru un piesātinātos taukus savos pārtikas produktos, veicinot augu izcelsmes pārtikas produktu plašāku izmantošanu un attīstot graudu produktus ar augstu šķiedrvielu saturu.

 

Papildu informācijai:

Laura Bagātā

Komunikācijas vadītāja

SIA “Orkla Latvija”

E-pasts: laura.bagata@orkla.lv

Mob.talrunis: +371 26115666

www.orkla.lv